Medicoo grundades för drygt två år sedan och har erbjudit digitala läkarbesök via chatt och video. Men enligt nyhetssajten Breakit har bolaget nu tvingats lägga ner verksamheten på grund av ekonomiska problem. Ansökan om konkurs inkom till Malmö tingsrätt förra veckan och i fredags meddelade Stockholms tingsrätt att bolaget försatts i konkurs

Medicoos senaste bokslut, som sträcker sig från hösten 2016 till början av 2018, visar en omsättning på 3,3 miljoner kronor och en förlust på 5,7 miljoner kronor, enligt Breakit.

Bolaget har tagit in cirka 15 miljoner i finansiering sedan starten. I höstas sa vd:n Jan Lundblad att ytterligare en kapitalrunda pågick. Målet var att ta upp kampen med de stora digitala vårdgivarna och att nå ett nollresultat 2010.

Under fjolåret hade Medicoo undefär 4 500 offentligt finansierade besök, enligt statistik från Region Jönköping där bolaget haft ett avtal. Motsvarande siffror för Kry och Min doktor var 368 000 respektive 137 000 besök.