Rättegången mot läkaren inleddes i september förra året. I februari slog Stockholms tingsrätt fast att mannen begått sexuella övergrepp mot över 50 barn på olika håll i landet. Brottsrubriceringarna är grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande.

Tingsrätten beslutade samtidigt att läkaren skulle genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Nu är Rättsmedicinalverkets utredning klar och den slår fast att mannen inte anses som allvarligt psykiskt sjuk, rapporterar P4 Skaraborg. Därmed finns inga skäl att överlämna honom till rättspsykiatrisk vård, vilket innebär att mannen kan dömas till fängelse.

I morgon, tisdag, kommer åklagaren och försvaret plädera för vilken straffpåföljd de tycker är lämplig. Sedan kommer Stockholms tingsrätt att meddela datum för domen.

Läs mer: 

Åtalad läkare omhäktad – ska nu undersökas rättspsykiatriskt

Nu väcks åtal mot läkaren som misstänks för sexbrott

Nya åtalspunkter mot sexbrottsmisstänkt läkare