– Varje månad genererar vi ett alldeles för stort underskott, säger regiondirektören Hans Svensson till Sveriges Radio P4 Jämtland, men påpekar samtidigt att Lisbet Gibson i andra avseenden har gjort att bra arbete.

Som Läkartidningen tidigare berättat är regionens ekonomi hårt pressad. Totalt ligger underskottet nu på 1,2 miljarder kronor. Nyligen nekades regionstyrelsen ansvarsfrihet eftersom revisorena anser att politikerna inte har gjort tillräckligt för att förbättra ekonomin.

Lisbet Gibson har själv aviserat att hon skulle ha lämnat sin tjänst till hösten. Men nu väljer Hans Svensson att avsluta hennes uppdrag i förtid och själv överta hennes uppgifter.

Lisbeth Gibson säger till P4 Jämtland att hon och Hans Svensson inte har samma syn på saker, till exempel hennes insats. Även om hennes uppdrag som hälso- och sjukvårdsdirektör avslutas, har hon fortfarande kvar sin anställning inom regionen.

 

Läs även:

Regionstyrelsen i Jämtland Härjedalen nekas ansvarsfrihet

»Vi i Jämtland får väl personifiera sjukvårdskrisen«

Sparkraven slår även mot primärvården

 »Vi har börjat med sommarschema i mars«

Trots miljardunderskott – regionstyrelsen fick ansvarsfrihet.

Oro för vården när ekonomin krisar

Ingen ljusning för Jämtland Härjedalen