På sin hemsida skriver SOS Alarm att Tele2-kunder som inte kommer fram på nödnumret 112 ska ta ut sim-kortet och ringa igen.

– Normalt när en teleoperatör har störningar är det inga problem med larmnumret 112, eftersom telenätet är gjort så att det roamar till någon annan operatör som har täckning. Men uppenbarligen fungerar inte roamingen, säger Anders Klarström, presstalesperson på SOS Alarm, till Dagens Nyheter.

Tillsynsmyndigheten Post- och telestyrelsen skriver på sin hemsida att man följer händelsen och inväntar ytterligare information från operatören kring det inträffade. Myndigheten kan inleda tillsyn i samband med avbrott eller allvarliga återkommande störningar.

– Det är väldigt allvarligt att roamingen inte fungerar när man ringer 112, säger Petter Öhrn, pressansvarig på Post- och telestyrelsen, till Dagens Nyheter.