Som Läkartidningen berättat tidigare i sommar är oron stor för det stora sparpaket som väntar Skaraborgs sjukhus. Skaraborgs sjukhus, som omfattar fyra sjukhus i Skövde, Lidköping, Falköping och Mariestad, gick 148 miljoner kronor back i fjol.

Åtta åtgärdsförslag har lagts och i juni beslutade sjukhusstyrelsen att de skulle utredas ytterligare. Tanken var att det arbetet skulle vara klart i månadsskiftet augusti/september.

Men de utredningarna behöver mer tid, rapporterar nu Mariestads-Tidningen.

– Det är ett grundligt arbete som pågår, men folk har haft semester och vi ser hellre att det kommer fram förslag som är förankrade i verksamheten än att det går snabbt, säger sjukhusstyrelsens ordförande Pär Johnson (L) till tidningen.

Tidigare i somras offentliggjordes ett utredningsförslag som innebär att 21 vårdplatser vid medicinmottagningen i Lidköping skulle behöva stängas. Det ledde till stor kritik både från professionerna och från allmänheten. 

20 överläkare och specialistläkare inom medicin, kirurgi, ortopedi och IVA i Lidköping har skickat ett protestbrev till sjukhusledningen. Där varnar de för att personal kommer att säga upp sig på grund av ökad arbetsbelastning.

 

Läs även:

BUP:s slutenvård i Skaraborg stängs

Läkare i Lidköping sedan 28 år: – »På ett litet sjukhus är man alltid i skottlinjen«

Anna Wärme, läkarföreningen, om sparförslaget i Skaraborg: – »Bra att de höjer rösten i Lidköping«.

Stor oro för neddragning av vårdplatser i Skaraborg

60 heltidstjänster ska försvinna från Skaraborgs sjukhus

Krisen vid Skaraborgs sjukhus: Elektiva operationer ställs in

Läkarlarm: Ortopedin i Skövde i kris

Krisen på ortopeden i Skövde ska lösas »inom sjukhusets ramar«