31-åriga Karolin Hakim hade nyligen avslutat sin AT-tjänstgöring vid Värnamo sjukhus. Måndagen den 26 augusti sköts hon till döds på öppen gata i Malmö. Vid tillfället höll hon sin två månader gamla dotter i famnen.

På fredagen hålls en minnestund på hennes gamla arbetsplats. Vid minnesstunden har tidigare kollegor möjlighet till en stunds samvaro i stillhet och möjlighet att tända ljus, uppger Region Jönköpings län. Minnesstunden är däremot inte öppen för allmänhet eller media.

Johan Lindén och Marcus Erixon började sin AT-tjänstgöring på Värnamo sjukhus samtidigt som Karolin Hakim för två år sedan. De tjänstgjorde på sjukhuset i 15 månader och därefter sex månader på en vårdcentral. I juni var de färdiga. I dag är dock ingen av dem kvar i Värnamo.

– Jag träffade Karolin när vi började i Värnamo och blev AT-kollegor. Vi var åtta AT-läkare och blev uppdelade i grupper på fyra och vi hamnade i samma, säger Johan Lindén som numera arbetar på Södra Älvsborgs sjukhus i Borås.

Marcus Erixon lärde också känna henne under AT-tiden. Han beskriver Karolin Hakim som ambitiös och duktig.

– Hon ville göra ett bra jobb. Sedan kunde hon samtidigt vara väldigt avslappnad ibland. Som att saker och ting inte alltid behövde vara så allvarliga, säger Marcus Erixon.

Under den första delen av AT-tjänstgöringen träffades gruppen ganska ofta. Det sista halvåret, när de gjorde sina vårdcentralsplaceringar, hade de glesare kontakt och då mest via sociala medier.

AT-kollegorna beskriver att nyheten om att det var Karolin Hakim som skjutits till döds i det uppmärksammade dådet kom som en chock.

– Jag trodde först inte på det när jag fick höra det, säger Johan Lindén.

– Det kändes overkligt. Jag kunde inte riktigt fatta det – jag har nog fortfarande lite svårt att ta in det, säger Marcus Erixon.

Efter mordet häktades en 19-åring. Men han släpptes fri efter en vecka, då misstankarna mot honom inte hade stärkts. 

Läs mer:

Karolin Hakim sörjs på sjukhuset i Värnamo

Kvinnlig läkare skjuten till döds