En natt i slutet av april i år överfölls den kvinnliga akutläkaren i sitt hem och misshandlades så svårt att hon senare avled. Gärningsmannen ska enligt uppgifter i danska medier ha tagit sig in genom ett fönster. Två veckor senare greps en man, misstänkt för mordet.

Polisen misstänkte först att det handlade om ett inbrottsförsök som spårat ur. Men nu har det framkommit nya uppgifter som tyder på att motivet kan ha samband med offrets jobb som läkare.

En patientjournal med understrukna läkarnamn ska enligt danska medier ha hittats hemma hos den misstänkte gärningsmannen. Bland namnen fanns den mördade läkarens. Alla läkarna ska ha varit inblandade i mannens vård.

Han råkade ut för en trafikolycka för några år sedan. Den mördade läkaren var en av dem som tog hand om honom när han kom till sjukhuset. Eftersom mannen uppträdde väldigt våldsamt skickades han vidare till psykiatrin. Enligt sjukhusdirektören på det aktuella sjukhuset har gärningsmannen fått reda på läkarnas namn genom att begära ut sin patientjournal.

Som en konsekvens av det inträffade har sjukhuset beslutat att läkarna inte ska skriva sina efternamn i patientjournalerna. Man undersöker även om läkarna framöver kan skriva en kod eller ett nummer i stället för sitt namn.

Den misstänkte mannen nekar till brottet. Bevisläget uppges dock vara starkt.