Örjan Frid kommer närmast från Eniro där han haft rollen som vd. Samtidigt tar Apotekstjänst in Ove Käll som ny operativ chef för området Försörjning. Han har har tidigare varit anställd på logistikföretaget Mediq och har enligt ett pressmeddelande »stor erfarenhet av att hantera och leda komplicerade logistikprocesser«.

– Apotekstjänst beklagar djupt den situation som uppkommit inom Försörjning, och vi har jobbat mycket hårt för att lösa problemen. Genom att förstärka ledningen skapar vi nu förutsättningar rätta till de problemen som uppstått för vården i samband med bytet av leverantör, säger Apotekstjänsts styrelseordförande Cecilia Versteegh i ett pressmeddelande.

Apotekstjänsts tidigare vd, Tomas Hilmo, kommer att vara kvar inom bolaget men får rollen som verksamhetschef för läkemedelshanteringen Dos.

 

Läs tidigare artiklar: 

Apotekstjänsts vd lämnar sin post

Läkarförening hoppas att leveranskaoset blir ögonöppnare

Region Uppsala ska bygga upp beredskapslager

Västmanland ställer in operationer

Apotekstjänst riskerar vite

Socialstyrelsen har gått upp i stabsläge

Akademiska ställer in alla planerade operationer