Professor Hans Rosling. Foto: Elisabeth Toll

Sent i går kväll svensk tid fattade styrelsen för University of Washington beslut om att uppkalla sitt nya folkhälsocentrum efter Hans Rosling. Centrumet som är under uppförande placeras på universitetets campus i Seattle och får nu namnet The Hans Rosling Center for Population Health.

Finansieringen för det nya centrumet – som har en budget på 230 miljoner dollar – kommer främst från Bill and Melinda Gates foundation. Hösten 2020 beräknas den närmare 28 000 kvadratmeter stora byggnaden stå klar.

Hans Rosling var professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet, världsberömd föreläsare och författare. Han grundade också stiftelsen Gapminder tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund.

Hans Rosling avled 2017.

Läs också

Hans Rosling skrev sin självbiografi i kapp med tiden

Så minns kollegorna Hans Rosling