Agneta Karlsson tar över som generaldirektör på Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Agneta Karlsson har lång erfarenhet av läkemedelsbranschen och har jobbat som statssekreterare på Socialdepartementet, med ansvar för bland annat hälso- och sjukvårdsfrågor. 

– Jag är stolt över uppdraget och ser fram emot att tillsammans med personalen på myndigheten bidra till att utveckla tandvårds- och läkemedelsområdet. I Sverige bedrivs världsledande forskning och utveckling av nya läkemedel och medicinteknik. Här hoppas jag att vi på TLV kan fortsätta bidra till Sveriges ambition att vara en ledande nation inom life science, säger Agneta Karlsson i ett pressmeddelande.

Hon tillträder tjänsten som generaldirektör den 2 december. Då tar hon över efter Inger Erlandsson, som varit tillförordnad sedan i somras när dåvarande generaldirektör Sofia Wallström gick vidare till motsvarande jobb på Inspektionen för vård och omsorg. 

– Jag är väldigt glad över att vi nu får Agneta Karlsson som generaldirektör för Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket. Agneta är inte bara en erfaren chef och ledare, hon har dessutom en gedigen erfarenhet av hälso- och sjukvårdsområdet, säger socialminister Lena Hallengren (S) i pressmeddelandet.