Turerna kring plastikkirurgen, som tidigare varit verksamhet vid en privat klinik i Stockholm, har varit många.

Förra året återkallade Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) legitimationen för plastikkirurgen. Läkaren överklagade beslutet till Förvaltningsrätten i Stockholm som i somras slog fast att läkaren skulle få tillbaka sin legitimation, och i stället få en prövotid på tre år.

Förvaltningsrättens dom överklagades i sin tur av Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som menade att det är nödvändigt att återkalla läkarens legitimation för att tillgodose patientsäkerheten.

Nu har Kammarrätten i Stockholm meddelat sin dom, rapporterar SVT Nyheter. Domstolen kommer fram till att läkaren varit grovt oskicklig i sin yrkesutövning.

– Vi har gjort en samlad bedömning av de tolv granskade fallen där läkaren har utfört operationer. Utifrån det omfattande medicinska underlag som finns har vi kommit fram till att läkarens legitimation ska återkallas, säger kammarrättsråd Pernilla Flank till SVT.

Det är i nuläget inte klart om läkaren kommer att överklaga kammarrättens dom.

– Vi kommer att rådfråga med vår klient, men rent spontant känner jag att det borde överklagas, säger advokat Björn Rosengren till SVT.

Läkartidningen har i flera artiklar berättat om plastikkirurgen som anmälts ett stort antal gånger till Ivo. Flera av läkarens patienter har drabbats av komplikationer efter näsoperationer, exempelvis andningshinder.

Läs mer:

Ivo överklagar dom om legitimation för plastikkirurg

Kritiserad plastikkirurg får tillbaka sin legitimation

Plastikkirurg mister legitimation