Det var under förra veckan som Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge drabbades av IT-problem. Störningarna innebar att sjukhuset försattes i stabsläge. Dessutom styrdes ambulanser om till andra vårdgivare i regionen, och vissa operationer flyttades till Karolinska i Solna.

Under söndagen meddelade dock sjukhuset att sjukvården i Huddinge åter var i full drift.

– Med hjälp av våra systersjukhus i Stockholm har vi kunnat ge våra patienter en bra och säker vård, även om väntetiderna blivit längre, säger Torbjörn Söderström, chefläkare vid Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Under gårdagen rapporterade Dagens Nyheter att trycket på sjukvården i Stockholm var högt under Trettonhelgen. Enligt tidningen fick Södersjukhuset på måndagen hjälp av Karolinska i Huddinge för att klara akutsjukvården. 

Det innebar att ambulanser med prio 2- och prio 3-patienter kördes till Huddinge.

På kvällen kunde Södersjukhuset ta emot patienter som vanligt.