I onsdags kraschade ett passagerarflygplan strax utanför Irans huvudstad Teheran. Över 170 passagerare fanns ombord, och samtliga tros ha avlidit. Flera av passagerarna uppges vara hemmahörande i Sverige, däribland en familj från Upplands Väsby utanför Stockholm.

Enligt tidningen Mitt i arbetade mannen i Väsbyfamiljen som läkare på Storvretens vårdcentral i Botkyrka.

– Han är otroligt omtyckt. Både av oss medarbetare och våra patienter. Det har gråtits många tårar här på vårdcentralen och många patienter har visat sitt deltagande och gråtit, säger personalchefen Lars Roos till Mitt i.

Enligt tidningen kom familjen till Sverige för åtta år sedan när mannen erbjöds att disputera på Karolinska institutet. För några månader sedan började han arbeta som läkare på vårdcentralen.

På måndag ska en tyst minut hållas för att hedra familjen. 

– Det är katastrofalt. Han var jättesnäll och jättetrevlig som person. Jag har aldrig hört något negativt om honom, varken från kollegor eller från patienter. Det känns som att vi satt och åt i matsalen bara härom dagen, säger läkarkollegan Abeer Zoora till tidningen.