Det uppger sjukhuset i ett pressmeddelande. Varslet, som lades i november förra året, ändras nu från 100 till 20 personer. Sjukhuset skriver: »Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor kommer inte att varslas om uppsägning, men undersköterskor kan komma att erbjudas omplacering inom sjukhuset. Yrkeskategorier inom framför allt administrationen kommer att beröras av varsel om uppsägning.«

Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, kommenterar på Läkarförbundets webbplats den 27 februari att varslen på Södersjukhuset och Danderyds sjukhus dras tillbaka 

– Det har varit horribelt i Stockholm. Genom att vara ute i debatten och påverka politiker och makthavare har vi från Läkarförbundet arbetat intensivt med att få bort varslen. Det hade varit självmål av regionen att säga upp vårdpersonal.

Om att varslen på Karolinska universitetssjukhuset dragits ner till 109 läkare och 157 undersköterskor säger han:

– Det är förstås en förbättring, men vi fortsätter att kämpa. Sparbetingen på de tre stora Stockholmssjukhusen kommer att bli svåra att leva upp till. Just nu planerar vi för vårdplatser timme för timme. Det är inte hållbart. Akutsjukvården måste få ett andrum, och det finns inga lösningar som inte kostar pengar.

Läs även:

Sös: Inga läkare sägs upp

Karolinska sjukhuset minskar läkarvarsel

Stabsläge på Sös i helgen efter vårdplatsbrist

Extrapengar påverkar inte varsel i Stockholm

Skyddsombud på Sös: »Vi hinner inte skriva avvikelserapporter«

Läkartidningens podd: – Sjukvårdsuppropet: »Patienter far illa och avlider«

Manifestationer mot neddragningar lockade tusentals

Missnöje mot varslen i Stockholm engagerar över 13 000 inom vården

Nya varsel på sjukhus i Stockholm