Som Läkartidningen rapporterat har fem medarbetare på intensivvårdsavdelningen i Varberg de senaste dagarna konstaterats vara smittade med sars-cov-2. Där inleddes i går provtagning på de cirka övriga 80 medarbetarna på avdelningen. Provsvar väntas under fredagen.

Nu har ytterligare en medarbetare på sjukhuset bekräftats vara smittad, enligt ett pressmeddelande.

Den här gången rör det sig alltså om en anställd på sjukhusets dialysavdelning, som var i tjänst senast i helgen. Smittspårning pekar mot att personen blivit smittad via kontakt utanför arbetstid med en annan konstaterat smittad sjukhusmedarbetare.

Övrig personal på dialysavdelningen – ett trettiotal personer – kommer nu att erbjudas provtagning. Samtidigt följs även patienter som kan ha varit i kontakt med konstaterat smittade medarbetare upp.

– Både IVA och dialysavdelningen är känsliga delar på vårt sjukhus. Våra åtgärder att testa brett, även på medarbetare och patienter som inte visar symtom på covid-19, gör vi för att försöka reducera risk för ytterligare spridning, säger Carolina Samuelsson, sjukhuschef på Hallands Sjukhus.