Den avlidna är en kvinna i 85-årsåldern som sedan en tid tillbaka vårdades på infektionskliniken vid Sahlgrenska universitetssjukhuset/Östra i Göteborg, skriver Expressen.

– Hon har legat inne i några dagar och försämrats, säger Per-Olof Hansson, chefläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset, till Expressen.

– Jag vill inte gå in på övrig sjukdomsbild av hänsyn till sekretessen, men hon gick bort till följd av luftvägsinfektionen, fortsätter han.

Utrikesdepartementet skriver följande på sin hemsida: »Med anledning av den omfattande spridningen av det nya coronaviruset och den snabbt föränderliga och osäkra situationen som råder för resande avråder UD från icke nödvändiga resor till alla länder.«

I en diskussion om huruvida Folkhälsomyndigheten vill uppnå flockimmunitet svarar Anders Tegnell, som är statsepidemiolog, i Expressen bland annat följande.

– Delvis är det rätt, problemet är att vi inte riktigt vet hur flockimmunitet ser ut för den här sjukdomen än, för det är lite oklart. Vi har inga bra data på det än för man har inte gjort den typen av studier man behöver göra. Så vårt huvudsyfte nu det är att få smittspridningen att gå så långsamt som möjligt, och förstås på sikt få någon slags immunitet i samhället som gör att den inte kan spridas så snabbt i framtiden.

Aftonbladet rapporterar under söndagseftermiddagen följande: »Österrike förbjuder från och med måndag sammankomster med fler än 5 personer, rapporterar TT. Det är hittills den mest strikta hållningen i världen när det kommer till begränsat antal personer under evenemang på grund av coronaviruset.«

Dagens Nyheter konstaterar att det råder olika uppfattning om vilka åtgärder som är rimliga att ta till för att begränsa spridningen av det nya coronaviruset.

– Först var det så mycket oklarheter om själva utbrottet. Nu är det oklarheter om alla råd, säger Scott Layne, professor emeritus vid institutionen för epidemiologi vid University of California i Los Angeles, till Dagens Nyheter.

I veckans nummer av tidskriften Science Translational Medicine har han skrivit en ledare om behovet av internationellt samarbete för att hantera den pågående epidemin.

På söndagseftermiddagen uppgav Expressen att över 1 000 personer i Sverige konstaterats smittade av det nya coronaviruset.