Läkaren dömdes i maj förra året av tingsrätten till tio års fängelse och livstids utvisning, då mannen är medborgare i ett annat EU-land. Han överklagade till hovrätten som tidigare i år sänkte straffet till sju års fängelse och livstids utvisning. Nu begär Inspektionen för vård och omsorg att Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, återkallar legitimationen. Beslut kommer att fattas före sommaren, enligt uppgift från HSAN till P4 Skaraborg.

Övergreppen mot ett 40-tal barn skedde mellan åren 2015 och 2017 i olika regioner i landet. En del av brotten har också skett genom digitala vårdmöten när han var anställd vid ett nätläkarföretag. Brotten har i huvudsak begåtts i samband med läkarundersökningar där mannen undersökt barnens underliv och/eller anus trots att det inte ha varit motiverat.