I maj förra året dömdes läkaren till 10 års fängelse och livstidsutvisning, då mannen är medborgare i ett annat EU-land. Hovrätten sänkte sedan straffet till sju års fängelse och utvisning. Domen gällde grov våldtäkt mot två barn och grovt sexuellt övergrepp eller andra sexualbrott mot 43 barn.

Övergreppen skedde mellan åren 2015 och 2017 i olika regioner i landet. En del av brotten har också skett genom digitala vårdmöten när läkaren var anställd vid ett nätläkarföretag.

Och nu åtalas alltså läkaren för ännu en grov våldtäkt samt grovt sexuellt övergrepp mot barn, rapporterar P4 Skaraborg. Det handlar om en sjuårig flicka som sökte vård på Skaraborgs sjukhus i Skövde 2016. Misstankarna om övergrepp kom fram långt senare, efter att flickan varit i kontakt med psykiatrin. När föräldrarna väl anmälde händelsen var den rättsprocessen mot läkaren på väg att avslutas.

– Det är framför allt för att målsägande ska få upprättelse. Sedan får vi se vad det kan bli påföljdsmässigt, säger kammaråklagare Ylva Lundgren till P4 Skaraborg.

Läkaren nekar till brott.

 

Läs mer:

Ivo begär att sexualbrottsdömd läkares legitimation dras in

Sänkt straff för sexbrottsdömd läkare

Sexbrottsdömd läkare överklagar