I juni 2019 tecknade Blekinge, Sörmland, Västerbotten, Västernorrland och Örebro län ett avtal med Cambio om att upphandla Framtidens vårdinformationsstöd (FVIS). Ytterligare fyra regioner – Halland, Norrbotten, Dalarna och Gävleborg – fick option att teckna kontrakt inom fem år. Nu har samtliga beslutat tecknat egna avtal.

– Vi i de fem första avtalsregionerna har arbetat i ett år tillsammans med Cambio för att tillsammans utforma ett modernt och heltäckande vårdinformationsstöd. Optionsregionerna har varit delaktiga i det förberedande gemensamma arbetet och tar nu ytterligare ett steg. Vi säger varmt välkomna in i arbetet tillsammans med Cambio och med den gemensamma grundkonfigurationen, säger Per Johansson, ordförande Sussa samverkan, i ett pressmeddelande.

Det nya lösningen för vårdinformation ska ge ett bättre stöd för vårdpersonalen, öka patientsäkerheten och underlätta patientdelaktigheten.

Sussa står för strategisk utveckling av sjukvårdsstödjande applikationer. Gruppen består av nio regioner och bildades i mitten av 1990-talet.

 

Läs även:

Grönt ljus för stor IT-upphandling

Stor IT-upphandling överklagas

Landsting har gjort gemensam miljardupphandling av IT-stöd