Hälso- och sjukvårdsföretaget Helsa har 14 vårdcentraler i Halland, Kronoberg, Skåne, Stockholm och Östergötland. Från mitten av augusti övertar Kry dessa inklusive deras personal, omkring 500 anställda.

Affären går i linje med Krys ambition att bli mer digifysisk. Kry har sedan tidigare exempelvis tre egna mottagningar i Sörmland och Skåne.

– När Kry går ihop med Helsa kan våra patienter fortsatt söka hjälp hos Kry digitalt, samtidigt som patienter även kan få vård på Helsas fysiska vårdcentraler. Vi tror att patienterna kommer att uppskatta den tillgänglighet som våra två vårdföretag gemensamt skapar, säger Erik Hjelmstedt, Sverigechef på Kry, i ett pressmeddelande.

Flera mer utpräglade digitala vårdgivare har tagit steg mot den digifysiska vården. Doktor.se har exempelvis tidigare deklarerat planer på att köpa ett 20-tal vårdcentraler och Min Doktor har fysiska mottagningar på flera orter i landet.

I höstas föreslog också Göran Stiernstedt i sin utredning »Styrning för en mer jämlik vård« att nätläkarbolag skulle behöva vara fysiskt närvarande i de regioner där de bedriver digital vård. Flera nätläkarbolag var kritiska till förslaget, men menade också att digital vård ändå rör sig alltmer mot den fysiska.

 

Läs även:

Utredning: Reformerat vårdval och begränsning för nätläkare

Nätläkarbolag kritiska till Stiernstedts utredning

Doktor.se näst störst – nu vill man satsa på fysiska vårdcentraler

Nergårdh: Apotekets köp i Doktor 24 problematiskt