SVT Nyheter har varit i kontakt med två av aktörerna som erbjuder provtagning, Kry och Doktor.se, och båda uppger att efterfrågan är stor även i semestertider och att kapaciteten därför kommer att öka.

– På torsdag öppnar vi på Hornsgatan. Där kommer vi att kunna ta emot 36 patienter per kvart. Vi tittar också på andra lokaler, säger Julia Levander som är kommunikationschef på Kry, till SVT Nyheter.

– Vi har redan ökat från sex till åtta stationer. Och den här veckan öppnar vi i Hallunda och Upplands Väsby också. Senare kommer det att bli en station också i Södertälje, säger Leo Heijbel som är marknadschef hos Doktor.se.

Från och med 15 juni har alla invånare i Region Stockholm möjlighet att boka provtagning för både pågående covid-19 samt antikroppar. 1177.se skriver »Ett antikroppstest kan tas av dig som tidigare i år har haft symtom som kan stämma med covid-19. Du behöver vänta i minst 14 dagar efter att du blivit helt frisk innan du lämnar provet, så att antikroppar hunnit utvecklas i nivåer som kan mätas. Provet är kostnadsfritt.«

Enligt 1177.se kan antikroppstest tas på över 80 provtagningsenheter runt om i Stockholms län.