En kvinna i 80-årsåldern skadades allvarligt och en kvinna i 40-årsåldern skadades lindrigt när explosionen ägde rum vid elvatiden på onsdagsförmiddagen, rapporterar lokala medier. Enligt SVT var de skadade patienter. Polisen uppger att det var en kraftig smäll som krossade flera rutor på fastigheten som ligger i centrala Göteborg.

Vad det är som orsakat explosionen var inte helt klart på eftermiddagen. Men polisen har inlett en förundersökning gällande allmänfarlig ödeläggelse, försök till mord och brott mot lagen om explosiva varor. Efter en undersökning av polisens bombtekniker konstaterades dock att det inte fanns några sprängämnen kvar inne i lokalerna.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Tidningen (GT) har kliniken tidigare haft polisbevakning på grund av att det funnits en hotbild mot en person med koppling till kliniken. Polisen larmades också till platsen för tre veckor sedan angående en explosion, men polisen vill inte säga om det finns någon koppling.