Ann Söderström har varit hälso- och sjukvårdsdirektör i Västra Götaland sedan 2011. Innan dess var hon chef för regionens smittskyddsenhet. Nu har hon beslutat att lämna sin tjänst för att i stället bli sjukhuschef på Carlanderska sjukhuset i Göteborg. Den 1 juni tillträder Ann Söderström sin nya tjänst.

– Jag går till en tjänst som verkligen lockar mig och är mycket glad och stolt över att få uppgiften att leda Carlanderska sjukhuset. Nu har jag fortfarande ett halvår kvar i Västra Götalandsregionen och min ambition är att se till att det blir en bra övergång mellan mig och den person som kommer att axla min roll, säger Ann Söderström i ett pressmeddelande från regionen.

Enligt pressmeddelandet startar processen att rekrytera en ny hälso- och sjukvårdsdirektör omgående.

Carlanderska sjukhuset drivs som stiftelse med Göteborgs stad som huvudman. Sjukhuset har cirka 300 anställda och bedriver vård inom flera områden.