Läkartidningen har tidigare berättat att vårdpersonal inom verksamhetsområde anestesi vid Gävle sjukhus skickat ett brev till regionstyrelsen och höga tjänstemän med krav på extra ersättning för insatserna under pandemin.

Nu har Region Gävleborg beslutat att ge alla medarbetare inom hälso- och sjukvården ett engångsbelopp på 10 000 kronor för deras arbete hittills under pandemin. Vid årsskiftet införs dessutom en extra ersättning om 500 kronor per arbetat pass utöver ordinarie schema.

– Engångsbeloppet är en kompensation för en svår tid som varit. Men eftersom pandemin långt ifrån är över inför vi en ersättning för de extrapass utöver ordinarie schema som personalen inom hälso- och sjukvården jobbar. Det gäller 2–31 januari till att börja med, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), ordförande för Region Gävleborgs personalutskott i ett pressmeddelande.

Läs också:

Vårdpersonal i Gävle kräver extrapeng för vård under pandemin