På onsdagen presenterade Läkarförbundet de senaste siffrorna över medlemsantalet. Det uppgår nu till 55 211, det högsta antalet någonsin. Under fjolåret, som präglades av coronapandemin, ökade antalet medlemmar med 3 procent.

– Vi ser att vi hjälper fler medlemmar med frågor som rör arbetsmiljö, lön och villkor. Särskilt kopplat till arbetssituationen som följd av pandemin, säger Sofia Rydgren Stale i ett pressmeddelande.

Tillströmningen av medlemmar var enligt fackförbundet störst under våren, då även helt nya fick rådgivning direkt med ärenden kopplade till covid-19. I april erbjöd också Läkarförbundet tre månaders gratis medlemskap.

– Läkarna har  jobbat hårt och under extrema förhållanden det senaste året. Vårt arbete med att stödja våra medlemmar och att kämpa för rätten till vila och återhämtning är därför också viktigare  än tidigare, säger Sofia Rydgren  Stale.

 

Läs även:

Fler går med i Läkarförbundet

SLS får en ny ordförande – och många nya medlemmar