Karolin Hakim, som nyligen hade avslutat sin AT-tjänstgöring vid Värnamo sjukhus, sköts till döds i Malmö en förmiddag under sensommaren 2019. Polisens teori har dock varit att det var hennes sambo som var det egentliga målet för attacken. Han lyckades dock fly från platsen.

Redan samma dag greps en man, misstänkt för medhjälp till mord. Men nu är det första gången någon frihetsberövas för att ha varit skytten, rapporterar Sydsvenskan.

I praktiken var frihetsberövandet en formalitet eftersom 22-åringen redan avtjänar ett fängelsestraff för ett annat grovt brott. På måndagsmorgonen greps han misstänkt för mord, försök till mord och grovt vapenbrott, och anhölls senare. Besked om eventuell häktning väntas på torsdag. Sedan tidigare finns en annan man häktad för medhjälp till mord.

 

Läs även:

Karolin Hakim sörjs på sjukhuset i Värnamo

Kvinnlig läkare skjuten till döds