Den 12 januari i år inleddes vaccinationer av personal på Karolinska universitetssjukhuset. Hittills har cirka 3 000 medarbetare på Karolinska fått den första dosen vaccin och enligt sjukhusets prioriteringsordning ska personal på IVA, IMA, akutmottagningarna och infektionsverksamheterna prioriteras först.

Men enligt sjukhuset har två personer i ledningen också vaccinerats mot covid-19, vilket kan bryta mot prioriteringsordningen.

Nu ska sjukhuset granska händelseförloppet.

– Mina instruktioner har varit glasklara. Vi i ledningen eller i andra administrativa uppgifter ska vaccineras sist. Vaccinerna ska användas för dem som träffar patienter, så länge inte alternativet är att vacciner annars måste kastas. Nu ska vi undersöka om det finns förklaringar till att två personer i ledningsgruppen har vaccinerats, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Läs också:

Vårdpersonal i Norrbotten före prioriterade – regionen utreder

Tveksamma vaccinprioriteringar i nästan hälften av regionerna