Anna-Stina Nordmark Nilsson, regiondirektör i Norrbotten. Foto: Maria Fäldt/Region Norrbotten

– De här doserna borde ha gått till rätt målgrupp. Vi ser allvarligt på att prioritetsordningen har brutits och inleder nu en utredning för att få reda på hur det här har kunnat ske, säger regiondirektören Anna-Stina Nordmark Nilsson i ett pressmeddelande.

I Norrbotten vaccineras i nuläget personer som får hemsjukvård eller hemtjänst samt vuxna som bor ihop med en person ur dessa riskgrupper. Personal som arbetar inom hemsjukvård och hemtjänst ska också vaccineras, enligt regionen.

– Innan vi börjar att vaccinera några andra behöver de som tillhör de här grupperna ha fått sitt vaccin. De här personerna är prioriterade eftersom de har störst risk att bli svårt sjuka, säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.