Det var i början av februari som två personer i Karolinska universitetssjukhusets ledningsgrupp tog time out efter uppgifter om att de kan ha vaccinerats utanför sjukhusets prioriteringsordning.

Nu bekräftar alltså en internutredning att vaccinationen av de båda personerna innebar ett avsteg från den av sjukhuset beslutade prioriteringsordningen. Detta då de inte primärt arbetar patientnära. Enligt ett pressmeddelande visar utredningen dock att de båda lät sig vaccineras först efter att ha blivit tillfrågade ett antal gånger och med vaccin som annars riskerade att gå till spillo.

Nu återgår båda i tjänst.

–De har i samtal med mig och med utredningen uttryckt att de i efterhand inser att de borde ha hållit fast vid att ej låta sig vaccineras. Den insikten gör att de har mitt förtroende att fortsätta i sina roller och återkomma i tjänst, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör, i pressmeddelandet.