Läkartidningen har tidigare berättat om Perituskliniken som är en privat klinik med fokus på cancervård, framför allt inom urologi. Nu har kliniken tecknat ett avtal med Region Halland.

– Det är ett vårdgarantiavtal som Region Halland upphandlat. Det innebär att när de inte kan bistå en patient med behandling eller utredning – för Hallands del inom 60 dagar – så erbjuds patienterna att komma till annan vårdgivare som de har avtal med. Då kan patienterna välja bland annat Perituskliniken, säger Göran Ahlgren, överläkare, docent i urologi och medicinskt ledningsansvarig, till Läkartidningen.

Vårdgarantiavtalet gäller benign urologi och rör inte kirurgi för cancer.

Exakt hur många patienter kliniken kommer att ta emot genom avtalet med Halland är svårt att säga i nuläget.

– Det är flera andra vårdgivare som fått avtal också. Det finns ju inga garantier för hur många patienter man får på ett sådant här avtal, men vi hoppas naturligtvis på att många vill komma hit.

Perituskliniken, som beskrivits som den första privata cancerkliniken i Skåne, slog upp portarna i september förra året och har hittills tagit emot privatbetalande patienter och patienter med en privat sjukvårdsförsäkring.

Läs mer:

Privat cancerklinik i Skåne öppnar

»Om offentlig vård hade fungerat optimalt hade vi inte behövts«