En kvinna i 60-årsåldern har drabbats av kombinationen blodpropp och brist på blodplättar efter att ha vaccinerats med Astra Zenecas vaccin, enligt DN. Det var två veckor efter att kvinnan vaccinerats som blodproppar i lungan, låga nivåer av blodplättar och misstänkt blödning konstaterades. Fallet rapporterades in till Läkemedelsverket igår onsdag. Enligt verket är kvinnan »på bättringsvägen« efter att ha vårdats på sjukhus.

Fallet är det tredje i Sverige.

Det var också i går onsdag som den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA uppgav att det finns en möjlig koppling mellan Astra Zenecas vaccin mot covid-19 och den ovanliga koagulationsrubbningen. Enligt EMA överväger dock nyttan med vaccinet fortfarande riskerna. Folkhälsomyndigheten har inte ändrat sin rekommendation.

Läs även:

EMA: Möjlig koppling mellan Astras vaccin och koagulationsrubbning