I slutet på augusti tar Åsa Dedering över som hälso- och sjukvårdsdirektör i Dalarna. Foto: Region Dalarna

Åsa Dedering arbetar i dag som senior strategisk rådgivare inom forskning, utbildning och innovation vid Karolinska universitetssjukhuset. Hon har under sitt yrkesverksamma liv haft flera olika uppdrag både som chef och forskare vid Karolinska universitetssjukhuset och Karolinska institutet. Hon har bland annat varit verksamhetschef för Fysioterapikliniken och funktionschef för hälsoprofessioner.

Dalarnas senaste hälso- och sjukvårdsdirektör, Lotta Olmarken Ingler, slutade i augusti förra året. Sedan dess har Karin Stikå Mjöberg, varit tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. När Anders Friberg plötsligt lämnade tjänsten som regiondirektör i april fick Karin Stikå Mjöberg ta över.

– Vi är mycket glada över att ha rekryterat Åsa Dedering till Region Dalarna. Hon tar med sig sin breda erfarenhet av både hälso- och sjukvård, forskning samt ledarskap in i vår organisation, säger Karin Stikå Mjöberg i ett pressmeddelande.

Åsa Dedering börjar sin nya tjänst i slutet av augusti.

Läs mer:
Regiondirektör i Dalarna får gå