Det var i lördags som Aftonbladet rapporterade om vårdbolaget som erbjudit snabba PCR-test och reseintyg på flera platser i Sverige. Men enligt uppgifter till tidningen har testerna som genomförts aldrig skickats på analys. Trots det ska kunderna ha fått tillbaka negativa provsvar och covid-intyg.

I förra veckan gjorde polisen tillslag på flera olika adresser. Bakgrunden uppges vara Inspektionen för vård och omsorgs (Ivo) utredning av verksamheten.

Enligt SVT Nyheter häktades tre personer i lördags misstänkta för grovt bedrägeri, spridande av smitta och osant intygande. Ytterligare tre personer uppges vara anhållna i sin frånvaro, däribland den utpekade huvudmannen.

Han har tidigare drivit vårdenheter i Region Stockholm. Men avtalen sades upp efter att regionen upptäckt allvarliga brister i verksamheten.

Kammaråklagare Alexandra Bittner uppger för SVT att hon inte vill gå in på några detaljer om vad som framkommit i förundersökningen.

– Det enda jag kan säga i nuläget är att det pågår en förundersökning. Polisen har fått information från Ivo som har lett till att vi har fattat beslut om att inleda en förundersökning, säger hon till SVT Nyheter.