Det var i januari som en 22-årig man anhölls, misstänkt för att ha avlossat skotten som tog den då 31-åriga läkaren Karolin Hakims liv i Malmö 2019. Mannen häktades senare och har suttit häktad sedan dess.

På onsdagskvällen meddelade dock åklagaren ett beslut om att häva häktningen, rapporterar SVT. Den misstänkte mannen kommer dock inte att försättas på fri fot eftersom han avtjänar ett straff för bland annat grovt vapenbrott.

Karolin Hakim, som nyligen hade avslutat sin AT-tjänstgöring vid Värnamo sjukhus, sköts till döds i Malmö en förmiddag under sensommaren 2019. Polisens teori har dock varit att det var hennes sambo som var det egentliga målet för attacken. Han lyckades dock fly från platsen.

 

Läs även:

Man anhållen för mordet på läkaren Karolin Hakim

Karolin Hakim sörjs på sjukhuset i Värnamo

Kvinnlig läkare skjuten till döds