Anders Ahlsson tillträder sin nya tjänst den 1 oktober. Foto: Region Stockholm

Regionstyrelsen i Stockholm har utsett Anders Ahlsson till ny hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen.

Anders Ahlsson är överläkare i thoraxkirurgi och docent och är i dag temachef för hjärta, kärl och neuro på Karolinska universitetssjukhuset.

– Stockholm är en av världens mest dynamiska regioner. Här finns ledande institutioner, en stark vetenskaplig och innovativ miljö och tradition samt en sjukvård av högsta klass samtidigt som vår sjukvård delar utmaningar med andra, som kompetensförsörjning och samarbete mellan olika vårdgivare. Pandemin har gett oss många viktiga lärdomar som vi ska ta med oss framåt. Jag ser fram emot uppdraget som hälso- och sjukvårdsdirektör med stor entusiasm och ödmjukhet, säger Anders Ahlsson i ett pressmeddelande.

Anders Ahlsson tar över som hälso- och sjukvårdsdirektör efter Johan Bratt som varit tillförordnad på posten sedan mars i år då den tidigare hälso- och sjukvårdsdirektören Björn Eriksson blev generaldirektör för Läkemedelsverket.