Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten. Foto: Lena Katarina Johansson

Johan Carlson har varit Folkhälsomyndighetens generaldirektör sedan myndigheten skapades 2014. Egentligen skulle förordnandet löpt ut hösten 2019, men regeringen har vid flera tillfällen beslutat att förlänga anställningen.

I december förra året började jakten på en efterträdare som skulle ta över den 31 oktober i år. Men i somras pausades rekryteringsprocessen på grund av det parlamentariska läget då regeringen verkade som övergångsregering.

Nu är processen igång igen, men enligt ett pressmeddelande från regeringen räknar man inte med att hinna klart i tid. Därför förlängs Johan Carlsons förordnande som generaldirektör för Folkhälsomyndigheten till och med den 28 februari 2022.

– Regeringen har bett mig att stanna kvar på myndigheten ett tag till och jag har tackat ja. Det känns bra att få vara med och bidra i det omfattande och betydelsefulla arbetet med folkhälsofrågorna i ytterligare en tid, säger Johan Carlson i en kommentar på Folkhälsomyndighetens hemsida.

 

Läs mer:

13 kandidater tävlar om att bli gd på Folkhälsomyndigheten