Från och med i dag, måndag 2 augusti, är det möjligt för invånare från hela landet att boka tid för vaccinering med Modernas mRNA-vaccin vid två vaccinationslokaler i Uppsala. Det meddelar Region Uppsala.

Lokalerna det gäller finns i curlinghallen vid Fyris Park bakom Stenhagens köpcentrum samt i Uppsala konsert- och kongresshall (UKK).

– Bakgrunden till beslutet är att vi har gott om Moderna-vaccin och att vi fortfarande är måna om att använda varje dos vaccin vi har på ett optimalt sätt. Moderna är ett utmärkt vaccin som på alla sätt påminner om Pfizers vaccin, och här har vi nu cirka 5 000 lediga vaccinationstider, säger Erik Sköldenberg, produktionsansvarig på Region Uppsala, i ett pressmeddelande.

Formellt är det även möjligt att boka vaccination med Pfizers vaccin, men där är trycket hårt på framför allt dos två från invånare i Uppsala län, uppger Regionen. Därmed är möjligheterna att dela med sig av Pfizer-vaccinet i realiteten små.