På torsdagseftermiddagen fick SOS Alarm ett larm om explosionsrisk på en vårdcentral i Olivedal, rapporterar lokala medier. Polisen betecknade händelsen som olaga hot.

Polisens bombgrupp kom till platsen. Vårdcentralen och en förskola i närheten utrymdes. Ett större område spärrades av runt Vegagatan, vilket bland annat innebar att ingen fick komma ut eller in på ett äldreboende i anknytning till avspärrningen, rapporterar Göteborgs-Posten. I samband med insatsen letade polisen i papperskorgar i området.

Vid 16.40-tiden började dock polisen plocka ned avspärrningarna, skriver Göteborgs-Tidningen. Då hade inget misstänkt föremål hittats.

Olivedal ligger i anslutning till Annedal, den stadsdel som på tisdagen drabbades av en sprängning. Samtidigt som polisen hanterade hotet mot vårdcentralen i Olivedal, genomfördes också en insats i jakten på den man som misstänks för Annedalssprängningen.