De anställda på sjukhuset fick en tredje dos i slutet av augusti. Nu ska de även få en fjärde, rapporterar TT-Reuters.

Vaccinationen av de sjukhusanställda är ett försök att ta reda på hur effektiv en fjärde dos är och därmed få svar på om landet ska gå vidare med att vaccinera fler invånare.

– Vi kommer bättre förstå om det är motiverat att ge en fjärde dos och till vilka, säger Gili Regev-Yochay, ansvarig för studien till TT-Reuters.

I landet pågår en debatt om en fjärde dos bör ges eller inte. En kommitté med smittskyddsexperter har rekommenderat att vissa grupper av befolkningen ska vaccineras med spruta nummer fyra och premiärminister Naftali Bennett är ivrig att starta.

Men alla håller inte med. Experterna är oense. En del tycker att det är för tidigt, andra menar att det är hög tid att agera för att hindra den snabba smittspridningen av omikronvarianten. Hälsovårdsdepartementets generaldirektör, professor Nachman Ash, är den som ska ge det formella klartecknet och han är tveksam till att göra det, rapporterar Dagens Nyheter.