– Personalen i Västra Götalandsregionen har fortsatt gjort stora insatser under 2021. Från regionstyrelsen vill vi framföra ett tack till alla medarbetare för det engagemang de visat under pandemin genom en julbonus till samtliga anställda i Västra Götalandsregionen, säger regionstyrelsens ordförande Johnny Magnusson (M), i ett pressmeddelande.

Bonuspengarna kommer att betalas ut i samband med januarilönen för alla fast anställda, medan timanställda får vänta på sin bonus till februari. Bonusen beräknas kosta regionen totalt runt 125 miljoner kronor.

I Skåne är alla partier överens om en julbonus på 3 000 kronor till alla heltidsanställda. Beslutet har dock ännu inte klubbats igenom av regionfullmäktige, rapporterar P4 Malmöhus. Förslaget från den styrande alliansen har motiverats med att överskottet blivit större än man räknat med och att pengarna ska gå tillbaka till personalen.

Tidigare har Läkartidningen rapporterat om att såväl Region Västmanland som Region Värmland beslutat att dela ut presentkort till sina medarbetare som tack för deras slit under pandemin.