Det var i mars 2017 som läkaren dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst för skattebrott, då han 2014 och 2015 inte deklarerat alla inkomster. Han undanhöll därigenom sammanlagt närmare 670 000 kronor, vilket hade kunnat resultera i skatt på drygt 290 000 kronor.

Läkaren bedrev ett aktiebolag som brukade anlitas av ett bemanningsföretag. Bemanningsföretaget betalade på läkarens direktiv ett antal fakturor till konton som antingen tillhörde läkaren personligen, eller någon närstående. På så sätt fick läkaren pengarna, utan att de bokfördes i bolaget. Det är också något läkaren erkänt.

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) anmälde läkaren till HSAN, eftersom myndigheten menade att hans brott påverkar förtroendet för honom. Och ansvarsnämnden ger nu läkaren en treårig prövotid.

Läkaren har själv, i ett yttrande till Ivo, förklarat att han var i en mycket stökig period i livet då brotten begicks, men att han efter domen skött sig perfekt. Han anser också att en prövotid på tre år redan passerats, då det har gått längre tid än så sedan brotten och domen. Han menar också att det är kontraproduktivt att återkalla hans yrkeslegitimation i dessa tider, eftersom hans arbetsuppgifter involverar patienter som drabbats av covid-19.