I nuläget planeras vården att pausas från måndag den 24 januari till den 6 februari. Orsaken är ett mycket ansträngt läge där en stor del av personalen antingen är hemma för att de själva är sjuka, eller i karantän för att andra i hushållet är sjuka.

Det kan handla om operationer som av medicinska skäl inte måste göras de närmsta två veckorna, olika behandlingar, utredningar eller mottagningsbesök. Det säger Magnus Johansson som är divisionschef över medicin vid Region Sörmland, till Sveriges Radio P4 Sörmland.

– Vi kommer försöka öppethålla så mycket det går. Men för att garantera att vi har kapacitet för dem som måste ha vård, gör vi den prioriteringen.

 

Läs även:

Flera regioner låter vårdpersonal jobba trots familjekarantän

Läkarförbundet om avstegen från karantänsreglerna: »Dålig lösning«