Lars Almroth, ny hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Västmanland. Foto: Pressbild.

Lars Almroth är i grunden barnläkare och har disputerat i internationell hälsa. Han har erfarenhet av att leda både strategiskt och operativt, enligt ett pressmeddelande. Han har tidigare också haft rollen som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Blekinge, men kommer närmast från tjänsten som chef för framtidskontoret i Region Skåne.

Regiondirektören Anders Åhlund säger att han är mycket nöjd med rekryteringen.

– Hälso- och sjukvården står inför stora utmaningar och har många spännande framtidsfrågor att hantera, och Lars har den bakgrund och erfarenhet som vi tycker behövs för att leda arbetet utifrån den riktning som politiken ger oss, säger han i pressmeddelandet.

Lars Almroth själv säger att han ser fram emot sitt nya uppdrag och att han tar med sig sina tidigare erfarenheter.

– Västmanland är på gång med många framtidsfrågor och jag hoppas kunna bidra till att förverkliga dessa, för att trygga hälso- och sjukvården för västmanlänningarna.