Anna Ingmanson blir ny förbundsdirektör. Foto: Läkarförbundet

Anna Ingmanson är i dag avdelningschef på hälso- och sjukvårdsförvaltningen, på avdelningen för närsjukvård. Hon har tidigare arbetat som bland annat kanslichef på kommunstyrelsekontoret i Norrtälje kommun och har varit biträdande sektionschef och gruppchef för intressepolitiska gruppen vid Sveriges Kommuner och regioner (SKR).

– Det känns väldigt roligt och stimulerande att få den här möjligheten. Jag ser fram emot att tillsammans med kansliet och de förtroendevalda få arbeta för att stärka läkarnas röst i samhällsdebatten och skapa goda villkor för läkare, säger Anna Ingmanson i ett pressmeddelande.

Anna Ingmanson har en juristutbildning i grunden. Hon blir därmed den andra förbundsdirektören efter den nuvarande, Hans Dahlgren, som inte är läkare.

Det var i december som det blev officiellt att Hans Dahlgren slutar som förbundsdirektör och blir kvalitets- och utvecklingsdirektör för omsorgsföretaget Humana. Där efterträder han Eva Nilsson Bågenholm, ordförande i Läkarförbundet 2004–2010, som har varit kvalitetsdirektör på Humana sedan 2015.

Anna Ingmanson tillträder tjänsten som Läkarförbundets förbundsdirektör den 8 augusti.

Läs även:

Förbundsdirektör Hans Dahlgren slutar och går till Humana