Kry är mest känd för sin digitala vård över hela landet. Men företaget har också börjat etablera sig alltmer fysiskt. Nu har Kry förvärvat Cityläkarna i Region Kalmar och Hälsohuset i Blekinge. Det innebär att fem vårdcentraler blir en del av Kry, i regioner där vårdgivaren tidigare inte haft någon fysisk närvaro.

Sedan tidigare finns Kry i fem regioner. Och i några av dessa förstärker vårdgivaren sin närvaro de kommande månaderna. I Skåne byggs en ny vårdcentral i Höör, och en annan i Bromölla övergår i Krys regi. För en tid sedan förvärvade Kry vårdgivaren Helsa, där tre vårdcentraler i Norrköping nu helt kommer att gå under Krys flagg. Och en ny mottagning ska öppna i Oxölusund. Totalt handlar det hittills om ytterligare elva vårdcentraler som kommer skylta Kry under året. Företaget kommer därmed driva 28 vårdcentraler och vårdenheter, skriver Kry i ett pressmeddelande.

Krys konkurrent Doktor.se förvärvade nyligen en vårdcentral i Helsingborg. Företaget finns i åtta regioner i landet. Min Doktor, som har en vårdcentral i Skåne, har också läkarlösa mottagningar på flera ställen i landet, vilket även gäller Doktor 24.

 

Läs även:

Kry köper Helsa och får 14 vårdcentraler