Läkarfacket har varnat för att sommaren kan bli den tuffaste någonsin i Region Västernorrland, sett ur bemanningssynpunkt. Dagens 457 vårdplatser inom den somatiska vården tros behöva bantas till 176, enligt chefläkarnas riskanalys.

– Man pratar på fullt allvar om prioriteringar som är helt ovärdiga ett land som inte är mitt uppe i en katastrof, har Ville Sjögren, vice ordförande i Medelpads läkarförening, tidigare sagt till Läkartidningen.

Även Åsa Bellander, regiondirektör och tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör, har medgett att situationen i regionen är extremt besvärlig.  Tidigare i år presenterades en lönesatsning omfattande 30 miljoner kronor på sjuksköterskor. Den fick dock motsatt effekt – vissa sjuksköterskor som inte skulle få ta del av pengarna valde att säga upp sig.

– Vi fick en tillfällig obalans i lönesättningen mellan sjuksköterskor med examen från specialistutbildning och allmänna sjuksköterskor, säger Åsa Bellander i ett pressmeddelande.

I förra veckan beslutades därför om ännu en satsning på 50 miljoner kronor. Under fredagen gick regionen upp i stabsläge på grund av den ansträngda bemanningssituationen. Men på en presskonferens under måndagen uttryckte Åsa Bellander en förhoppning om att det ekonomiska tillskottet skulle leda till en ljusning.

– Bemanningen inför sommaren ser jättetuff ut men med de 3 000 kronor som sjuksköterskorna kräver för att stanna kvar, hoppas vi att de tar tillbaka sina uppsägningar, sa Åsa Bellander, enligt Dagens Medicin.

Budet har nu också sockrats ytterligare genom ett kompletterande statsbidrag på 11 miljoner kronor. Det gör att regiondirektören tillsammans med HR och fackliga företrädare kunnat göra en omfördelning och prioritering av fler yrkesgrupper, enligt pressmeddelandet.

Förutom till sjuksköterskor och barnmorskor kommer pengarna gå till bland annat biomedicinska analytiker, fysio- och arbetsterapeuter, dietister och undersköterskor. Läkare ingår dock inte i satsningen.

– Till dig som i dag inte omfattats av prioriteringen vill jag säga: Vi fortsätter arbeta för att förbättra arbetsmiljön och för att arbeta långsiktigt med lönebildningen. Alla medarbetare är viktiga för att vi ska klara vårt uppdrag, säger Åsa Bellander.

Läs också:

Svåraste platssituationen någonsin i Västernorrland: »Nästan makabert«

Ivo hotar Västernorrland med 15 miljoner i vite för vårdplatsbrist