Håkan Sandahl tar över som regiondirektör i Västra Götaland i höst. Foto: Västra Götalandsregionen

Det är regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen (VGR) som har utsett Håkan Sandahl till ny regiondirektör. I ett pressmeddelande skriver man att regiondirektören bland annat förväntas leda arbetet med att ställa om hälso- och sjukvården, öka tillgängligheten till vården och säkra kompetensförsörjningen.

– I Håkan Sandahl ser vi en person som kommer att kunna ta sig an ett av Sveriges mest komplexa ledaruppdrag, att – tillsammans med politiker och medarbetare – utveckla VGR genom den omdaning vi är mitt upp i. Han har gedigen erfarenhet från såväl nationella som regionala och kommunala sammanhang, säger regionstyrelsens ordförande, Johnny Magnusson (M), i ett pressmeddelande.

Håkan Sandahl kommer närmast från Sveriges Kommuner och regioner. Där har han haft en tjänst som direktör och chef för avdelningen som ansvarar för ekonomi och styrning. Tidigare har han varit kommundirektör i Ulricehamn samt haft flera uppdrag inom Polismyndigheten.

Håkan Sandahl efterträder Ann-Sofi Lodin som varit regiondirektör i Västra Götaland sedan 2011.