»Sveriges Kommuner och regioners styrelseordförande, Anders Knape, har på egen begäran valt att lämna sina uppdrag inom förbundet. En ny ordförande kommer att utses av SKR:s styrelse«, skrev SKR i ett pressmeddelande under fredagen.

I och med polisens förundersökning om misstänkt köp av sexuell tjänst lämnar SKR-ordföranden Anders Knape även ordförandeposten i Karlstads kommunfullmäktige och rollen som ordförande i KPA Tjänstepensions AB, som P4 Värmland var först med att rapportera.

Han nekar dock till brott.

»Jag vill understryka att jag inte har begått det brott som jag misstänks för, och jag hoppas att allt reds ut så fort som möjligt. Men med respekt för uppdragens karaktär, och av hänsyn till Karlstads kommun och till SKR, lämnar jag mina uppdrag«, säger Anders Knape i ett pressmeddelande från Moderaterna i Värmland.

Moderaternas förbundsordförande i Värmland, Håkan Axelsson, bekräftar för nyhetsbyrån TT att Anders Knape tog beslutet under fredagseftermiddagen. Han säger också att partiet inte känt till brottsmisstankarna.