»Personen misstänks även för förberedelse till terroristbrott genom förberedelse till mord«, skriver myndigheten på sin webbplats.

Säkerhetspolisen kommer att bedriva förundersökningen under ledning av åklagare på Riksenheten för säkerhetsmål, uppger myndigheten.

Någon förklaring till varför benämningen terroristbrott används, ges inte av myndigheten. Dock konstateras att det inte finns någon ytterligare misstänkt.

Vid en pressträff i torsdags i förra veckan sa kammaråklagare Petra Götell att Ing-Marie Wieselgren var målet för knivattacken i Visby och dådet ska ha haft att göra med hennes roll som psykiatrisamordnare vid Sveriges Kommuner och regioner.

Den man som är häktad som misstänkt för mordet har erkänt brott. Ing-Marie Wieselgren överfölls och attackerades med kniv i onsdags eftermiddag i förra veckan i centrala Visby, under den pågående Almedalsveckan. Hon fördes till sjukhuset men hennes liv kunde inte räddas.

Enligt uppgifter i flera olika medier har den 32-årige misstänkte mannen kopplingar till den nazistiska Nordiska motståndsrörelsen, NMR. Enligt tidningen Expo har han skrivit artiklar på organisationens hemsida och deltagit i demonstrationer. Expo skriver också: »Efter 2018 är det oklart om han haft något samröre med organisationen.«

Läs mer:

Åklagare: Knivdådet var riktat mot psykiatrin

SKR ger medarbetare samtalsstöd efter knivdådet

Göran Stiernstedt: Hon har spelat en central roll i svensk psykiatri

Chock och stark saknad efter Wieselgrens död

Misstänkt för knivattack i Visby erkänner brott

Psykiatrisamordnare knivhuggen till döds i Visby

Kollegorna vid Akademiska minns Wieselgren: »Hon var helt unik«