Enligt SVT Västerbotten har en annan person vid två tillfällen fått sms från Norrlands universitetssjukhus angående kvinnans bokade vårdbesök. Personen som tagit emot meddelanden ska enligt JO-anmälan under lång tid ha trakasserat, kontrollerat och utsatt kvinnan för våld.

I utskicken från sjukhuset fanns, förutom kvinnans namn, information om vilken tid och på vilken vårdavdelningen som sjukhusbesöken gällde.

Nu riktar JO kritik mot Region Västerbotten.  Myndigheten pekar på att sms-utskicken inte är förenliga med rutiner eller den rättsliga regleringen av uppgifter som omfattas av hälso- och sjukvårdssekretess.

Norrlands universitetssjukhus har förklarat sitt misstag med att ett gammalt telefonnummer har följt med när sjukhuset bytt system. Regionen säger att man ser allvarligt på det som skett och ska gå igenom samtliga patienter i systemet för att kontrollera så att inte fler har felaktiga kontaktnummer, enligt SVT Västerbotten.